• Δελτίο Τρύγου 2019 Οινότρια Γη

    Περιοχή

    Καπανδρίτι – Αττική

    Η χρονιά ξεκίνησε φυσιολογικά. Η Άνοιξη κύλησε ομαλά με βροχοπτώσεις στον μέσο όρο των προηγούμενων ετών και χωρίς θερμοκρασιακές εξάρσεις. Ο Μάιος αλλά και ο Ιούνιος ήταν ελαφρώς πιο δροσεροί σε σχέση με άλλες χρονιές. Ειδικά στα τέλη Ιουνίου υπήρξαν κάποιες βροχές σπάνιες για την εποχή και την περιοχή. Αυτό δημιούργησε ένα ικανό απόθεμα νερού, για να αντέξουν τα φυτά την παρατεταμένη περίοδο ωρίμανσης.

    Continue reading Δελτίο Τρύγου 2019 Οινότρια Γη

  • Δελτίο Τρύγου / Harvest Report 2019

    Περιοχή

    Νομός: Δράμας | Drama
    Κοινότητες: Αδριανής | Καλής Βρύσης | Ξηροποτάμου | Κατάφυτου
    Ιδιόκτητος Αμπελώνας 2800 στρεμμάτων

    The completion of this year’s harvest confirmed the first estimates of our oenologists and our expectations for a particularly high-quality year.
    You will find more information in our harvest report below.

    Continue reading Δελτίο Τρύγου / Harvest Report 2019

  • To Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στα Βραβεία Restaurant 100

    Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν 100+ επώνυμοι foodies, βραβεύτηκαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τα “Βραβεία Restaurant 100” για το 2019.

    To Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη έδωσε το παρόν με Αμέθυστο Fume & Αμέθυστο Ροζέ.

    Continue reading To Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στα Βραβεία Restaurant 100

  • 6η Δραμοινογνωσία

    Η έναρξη των εκδηλώσεων για φέτος δόθηκε με την εκκίνηση του “Wine Τrails” την Κυριακή 12 Μαΐου, ενός αγώνα 12 χιλιομέτρων στον οποίο εκατοντάδες δρομείς περνούν μέσα από τα οινοποιεία και τους αμπελώνες της Αδριανής Δράμας, με έπαθλα magnum φιάλες κρασιών για τους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

    Continue reading 6η Δραμοινογνωσία

  • Το “Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη” στο Open TV

    Τα αδέλφια Λαζαρίδη, Γεράσιμος και Γιώργος, φιλοξενήθηκαν σε ρεπορτάζ του Open Tv όπου μίλησαν για το κτήμα, το κρασί αλλά και το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη. Το μουσείο αποτελεί την πληρέστερη προσπάθεια στη χώρα μας, να αποτυπωθεί η πορεία του αμπελιού και του κρασιού, στο χώρο και στο χρόνο.